Öğrenci Kulüpleri

Her çocuk merak duygusuyla doğar. Çocuklarımızın sorularını cevaplamak, içlerindeki merak duygusunu doğru yöntem ve tekniklerle destekleyebilmek temel amaçlarımızdandır. Bizler de TED Okulları Kulüp Uygulamaları kapsamında öğrencilerimizi çeşitli beceri ve ilgi alanlarıyla buluşturmanın keyfini yaşıyoruz. Farklı yaş gruplarında bulunan anaokulu öğrencilerimiz kura yöntemiyle çektikleri kulüplerde sınıf arkadaşları dışındaki çocuklarla da paylaşım yapma şansı buluyorlar. Tüm anaokulu öğrencilerimizin rotasyonlu olarak faydalandıkları kulüplerimiz ise şunlardır:

MİNİK ŞEFLER KULÜBÜ
Çocuklarımızın hem yaratıcılığını hem de el becerilerini geliştiren etkinlikler tasarlıyoruz. Bu sayede minik şeflerimiz yaptıkları yiyecekleri hayal güçlerine göre diledikleri gibi şekillendirip süsleyebiliyorlar.
Kendi tostlarını hazırlayabilmekten salamura zeytin kurmaya kadar farklı etkinliklerle buluşturulan çocuklarımız çeşitli tasarım tabaklar oluşturarak da yaratıcılıklarını pekiştiriyorlar.
Tarladan mutfağa, mutfaktan tabağa çeşit çeşit ürünleri gözlemleyip şekillendiren miniklerimiz ortaya çıkardıkları ürünleri de afiyetle yiyorlar.

BAHÇECİLİK KULÜBÜ
Fen bilimleri kazanımlarına yönelik olarak kök ve gövde incelemeleriyle kulüp dersine başlayan çocuklarımız, tohumdan fidana ve ağaçtan ürüne kadar tüm aşamaları deneyimleyip gözlemleyerek öğreniyorlar.
Öğrencilerimizin katılımcı, sosyal ve paylaşımcı bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı; kişisel beceri ve yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktayız.
Bir diğer hedefimiz de her gün tüketmekte olduğumuz çeşitli gıda ürünlerinin yetişme şartlarını, zorluklarını ve önemini çocuklarımızın deneyimleyerek görmelerini sağlamak.

FRANSIZCA KULÜBÜ
Kulübümüzde çocuklarımız şarkılar, oyunlar ve eğlenceli etkinlikler ile Fransızcaya giriş yapıyorlar.
İlerleyen derslerde Fransayı ve kültürünü tanıyan çocuklarımız Fransızcaya aşina olarak büyüyorlar.
Çevrelerinde gördükleri çoğu nesnenin Fransızca ismini öğreniyorlar.
Çocuklarımız, dil gelişimi için önemli olan 4 ve 5 yaş aralığında yeni bir yabancı dille daha buluşmanın ayrıcalığını yaşıyorlar.

AKIL OYUNLARI KULÜBÜ
Kapla ve connect four gibi çeşitli akıl oyunlarını öğrenen çocuklarımız iş birlikli öğrenme, stratejik öğrenme ve yaparak- yaşayarak öğrenme gibi metotları kullanarak çeşitli oyunlar oynuyorlar.
Farklı strateji ve teknik geliştirmeye küçük yaşta başlayan çocuklarımız, kurdukları bağlantıları hayatın her anına entegre etme şansı yakalayabiliyor ayrıca ilkokul akıl oyunları kulüplerimize de daha donanımlı olarak başlıyorlar.