YABANCI DİL

Okulumuzda İngilizce dersleri 9. ve 10. Sınıf seviyelerinde IGCSE English as a Second Language programıyla örtüştürülerek yapılır. İngilizce dersleri öğrencinin dil becerilerinin yanı sıra düşünme becerilerini de arttıracak biçimde tasarlanır. Dersler öğrencilerimizin her türlü sosyal ortamda kendilerini İngilizce olarak çok rahat ifade edebilmelerinin yanı sıra, dilin doğasını da ayrıntılı bir biçimde kavramalarını sağlar. 11. Sınıfta öğrencilerimiz artık İngilizce dilinde yazılmış edebi romanlar okurlar ve bu romanlar ışığında dünya tarihi, romanların geçtiği zamanlardaki sosyolojik, ekonomik ve psikolojik durum gibi konularda da bilgi sahibi olur ve bu bilgileri kullanarak uzun metinler yazabilirler.